Egyéni fejlesztés

egyeni-fejlesztes-vezetokepzo-akademia-mcc-large.jpg

üzleti fókusz
pszichológiai fókusz
alapkompetencia szint
multimédiás eszközök
szenzoros mérések
innovatív módszerek

A kurzusokon, projektmunkák során, a céglátogatások, tréningek és egyéb közösségi események alkalmával tárgyalt elméleti elemek gyakorlatba ültetését támogatja a személyes fejlesztés. A fejlesztés két fő fókusszal zajlik: üzleti és pszichológiai. A csoportban és személyesen megvalósuló fejlesztési folyamat az erősségek kibontakoztatására, valamint a hiányok fejlesztésére helyezi a hangsúlyt. A képzés kezdetén tesztek és fejlesztő központ (DC) alkalmazása révén felmérjük a hallgatók vezetői alapkompetenciáinak szintjét, majd a továbbiakban segítjük megkeresni az önazonos vezetői felfogás és skill-set kialakulását. A felmérés és a fejlesztés során a legmodernebb eszközöket alkalmazzuk ide értve a multimédiás eszközök, szenzoros mérések és más innovatív módszertanok alkalmazását is.

ÜZLETI FÓKUSZ

Vezetői tesztek

A tesztcsomag 36 különböző, vezetői munkakörökben releváns személyiségvonást 6 főkompetenciába csoportosítva méri, ezek a következők:

  1. Vezetéssel kapcsolatos viszonyulások,
  2. Társas készségek,
  3. Teljesítési helyzetekkel kapcsolatos viszonyulások,
  4. Alkalmazkodás és változáskezelés,
  5. Stresszel és kudarccal való megküzdés,
  6. Motiváltság.

A tesztcsomag tartalmaz egy gondolkodási képességet mérő tesztet is. Ezzel felmérjük, hogy hallgatóinknak melyek készségek az erősségei és gyengeségei, kialakítva számukra az ideális képzési tervet, amellyel a maximális fejlődést érhetik el a 10 hónapos program során.

Esettanulmány

A vezetői esettanulmány egy kezdő vezető első lépéseiről szól a felelős vezetői munkakörében. Az esettanulmány célja, hogy képet adjon a résztvevők elméleti viszonyulásáról a vezetői feladathoz konkrét eseményeken keresztül. Az esettanulmány feldolgozása standard feltételekkel történik – maximált szószámú válaszok adott kérdések mentén.

Development Center (DC)

A módszerrel a jövő elvárásait modellezzük, s azt vizsgáljuk, hogy a résztvevőknek milyen mértékig egyezik meg a választott viselkedése a szervezet által preferálttal. E mellett az önreflexió aktiválásnak segítségével arról is képet kapunk, hogy mennyire vannak tisztában a résztvevők a vezetői működésük, magatartásuk hatásaival.

A DC napról minden résztvevő az ő fejlődését leginkább támogató 3-4 erősség és 3-4 fejlesztendő terület, valamint a fejlődéshez szükséges vállalások listáját tartalmazó dokumentummal távozik.

 

PSZICHOLÓGIAI FÓKUSZ

Csoportos szupervízió: lélekjelenlét - önismeret és belső szabadság

A fejlesztés célja, hogy a résztvevők minél inkább képesek legyenek tudatosítani, hogy személyes és szakmai (vezetői, csapattagi vagy éppen fejlesztői) dilemmáik, nehézségeik mögött milyen „rejtett” – a tudatukban aktuálisan nem, vagy csak részlegesen megjelenő – folyamatok, „hatóerők” állnak. Amelyekre maguktól, önmagukban nem, vagy csak ritkán és részlegesen látnak rá. Azonban az intenzív együttélés és minden, ami ennek kapcsán megjelenik; szimpátia, antipátia, viták, félreértések vagy éppen az egyetértések csoportban való feldolgozása rengeteg lehetőséget tartogat, hogy hallgatóink rálássanak arra, milyen hullámokat keltenek másokban, hogy viszonyulnak ehhez.

Cél, hogy a csoportos szupervíziók személyes megtapasztalása és a workshopok elméleti és gyakorlati elemeiből álljon össze a résztvevőkben egy stabil pszichológiai alaptudás; melyből vezetőként majd eligazodhatnak, akár szervezeti kérdésekben (pl. hogyan lehet pszichológiai biztonságot teremteni, hogyan lehet motiválni, hogyan nem, hogyan lehet magatartást változást támogatni), akár személyes életükben.

Előző

Tréningek