A képzés felépítése

a-kepzes-felepitese-vezetokepzo-akademia-mcc-large.jpg

moduláris
intenzív felkészítés
alapkompetenciák fejlesztése
tudományos fókusz
tanácsadói riportok
esettanulmányok
közösségi események
elvonulások
élményszerzés
közösségépítés

Az intenzív vezetőképző program időben és tartalmában egyaránt moduláris felépítésű. A képzés első hónapja intenzív felkészítés, melynek során a képzés későbbi elemeihez elengedhetetlen, valamint a vezetői működésnek is bázisát képező alapismeretek átadása, alapkompetenciák fejlesztése a cél. Ezt követően 6 standard hónap következik (az év végi ünnepek köré iktatott hosszabb szünettel), amelyek felépítése hasonló, s amelynek során a hallgatók lépésről lépésre szereznek egyre komplexebb tapasztalatokat és vezetői alaptudást a tantermi és a tantermen kívüli programelemek sikeres elvégzése által.

A standard hónapok során kurzusok, tréningek, céges szervezeti látogatások és kapcsolódó projektfeladatok, exkluzív beszélgetések, tanulmányutak és közösségi programok váltják egymást, logikusan összerendezve, mindig a fejlődést és a tapasztalatszerzést célozva. Mindemellett a hallgatók egyéni és csoportos kompetenciafejlesztésben is részesülnek, DC-k, coaching alkalmak, csoportos szupervíziók és más egyéni fejlesztési eszközök alkalmazása mellett.

Az év során a hallgatók csoportban és egyénileg is számos beadandó feladatot teljesítenek. Ezek a tudományos fókuszú dolgozatoktól kezdve az egyre komplexebb tanácsadói riportokon át esettanulmányokig bezáróan a vezetői munkában fontos valamennyi tudástermék megalkotásához útravalót adnak, saját tapasztalatok és speciális rendszerező ismeretek megszerzése révén. A munkákat tapasztalt belső értékelő szakember vagy zsűri értékeli, akik a művekről kritikusan, de gyakorlatiasan szemlélve adnak visszajelzést a hallgatók fejlesztése érdekében. Cél, hogy a résztvevők sokat olvassanak és sokat írjanak. Emellett közösségi események, elvonulások, programok sora biztosítja, hogy az egy év ne csak tanulás, hanem élményszerzés, közösségépítés tekintetében is emlékezetes maradjon.

Következő

Kurzusok