Bevezető

A Vezetőképző Akadémia a Mathias Corvinus Collegium képzési portfóliójának záró eleme, mely végzős vagy pályájuk elején járó fiatal felnőtteknek szól. A program a munka világában elindulni szándékozó kiválasztott, vezetői ambíciókkal rendelkező diplomás fiataloknak nyújt egyedi, máshol nem elérhető ingyenes komplex képzést annak érdekében, hogy hatékony vezetőkké váljanak. A képzés elitképzés, mellyel Magyarország minőségi vezetői utánpótlását kívánjuk támogatni. Az intenzív kurzus nem kizárólag a hagyományos vezetőképző programok logikáját követi, célja, hogy a máshol jól bevált üzleti irányú képzési módszertanok MCC-hez igazított alkalmazása mellett szélesítse a hallgatók világlátását, segítse kritikus látásmódjuk kialakulását. A Vezetőképző Akadémia döntésképes vezetőket képez, egyénre szabottan építi a tudást és a személyiséget, miközben végig a gyakorlatra és a tapasztalati tanulásra koncentrál.
 
Az MCC Vezetőképző Akadémia sikeres elvégzése elkötelezettséget, kitartást, tudatos időbeosztást és alázatot kíván. A képzési elemek és a kapcsolódó feladatok sokasága azt igényli, hogy a résztvevők az egy év során kizárólag a programra koncentráljanak. A képzés olyan fiataloknak való, akik rászánnak még egy intenzív évet a tanulásra, fejlődésre, mielőtt a munka világába vagy más irányba tovább lépnének. Az MCC intenzív vezetőképző programjában jellemzően 15-20 huszonéves fiatal vesz részt, különböző végzettséggel, háttérrel, akik a kiválasztási eljárást követően egy 10 hónapos komplex, személyre szabott vezetői felkészítő képzésben részesülnek. A képzés nyelve angol és magyar. A képzés célja, hogy a hazánkat és a világot jól ismerő, reális önképpel, fejlett kompetenciákkal rendelkező, döntésképes, tettrekész vezetői utánpótlást biztosítson Magyarország számára.
 

A képzés szervezeti keretei

Az MCC szervezeti egységén belül működő Vezetőképző Akadémia célja, hogy az egyénre szabott és csúcstechnológiával támogatott képzési programjával segítse a felvételt nyert hallgatókat képességeik kibontakozásában, fejlesztésében.
Az Akadémia egyénre szabott képzési programja, kiemelkedően tehetséges magyar fiatalokat, hallgatókat támogat abban, hogy a bennük rejlő tehetséget kiemelkedő oktatók, szakemberek és trénerek segítségével kibontakoztathassák és kamatoztathassák. Az egyéves intenzív vezetőképző program a régióban egyedülálló lehetőséget biztosít a tehetséges, fejlődésre vágyó fiatalok számára.

Az MCC Vezetőképző Akadémia felkészíti a hallgatókat, hogy készek legyenek döntést hozni a közösségek érdekében. Hiszünk a kreatív, rugalmas és sokoldalú vezetők képzésében, akik hatást gyakorolnak másokra, példaképek lesznek, és úgy cselekszenek, ahogyan szeretnék, hogy mások is cselekedjenek velük.

 
Az intenzív vezetőképző program során az MCC a hallgatóknak kollégiumi férőhelyet biztosít, valamint havi ösztöndíjat, melynek mértékét az elért teljesítmény, valamint a képzési rangsor határoz meg.